HOME
DIRECT CONTACT
T. 0344-66 38 86
F. 0344-66 36 66
E. Info@vlaanderenprojecten.nl
HOME ZONWERINGEN AFSLUITINGEN ONDERHOUD PROJECTEN OVER ONS PARTNERS CONTACT
Copyright © 2013 Vlaanderen projecten
Website door Norm4u
PARTNERS
BINNENZONWERING
Minder zonlicht, minder warmte, maar niet minder uitzicht. Dat is wat binnenzonwering uniek maakt. Daarbij bepaalt u zelf de mate van transparantie waarmee u naar buiten kunt kijken. Bovendien zorgen de isolerende eigenschappen van binnenzonwering voor extra comfort: ’s zomers blijft de hitte buiten en ‘s winters de kou.

WARMTEWERING
Goede binnenzonwering reflecteert veel van de zonnestraling terug door het glas naar buiten. Zolang zonnestraling nog niets kan opwarmen, zorgt die reflectie er voor dat de ruimte niet of minimaal opwarmt. Met raamdecoratie wordt dat effect niet bereikt. Deze absorbeert teveel van die zonnestraling. Wordt veel zonnestraling geabsorbeerd, dan ontstaat er een zeer warm oppervlak en veel van deze warmte wordt vervolgens weer afgegeven aan de omgeving.

VERBLINDING/SCHITTERING
Verblinding wordt in belangrijke mate bepaald door de totale licht inval door raam en zonwering. Te veel licht zorgt er al gauw voor dat we niet meer TV kunnen kijken zonder dat we het raam er ook in weerspiegeld zien. We zijn dan snel geneigd om de gordijnen of andere raambekleding voor het raam te laten zakken. Om licht te reguleren wordt er vaak gewerkt met donker gekleurde stoffen. Deze absorberen wel het hinderlijke licht en geven daardoor zicht naar buiten maar hebben een negatief effect op de warmte wering. Sterker nog ze produceren zelfs warmte!

OPMERKINGEN TOEPASSING

Toepasbaar voor vrijwel alle afmetingen.

Zeer geschikt voor noordgevels waar weinig zon is, maar wel licht gereguleerd moet worden.

Zicht van binnen naar buiten blijft, weliswaar beperkt, mogelijk.

Biedt privacy: inkijk van buiten naar binnen wordt bemoeilijkt

Sfeer bepalend door de diversiteit aan producten en kleuren.
Uitvalschermen Knikarmschermen Screens Buitenjaloezieën Binnenzonwering Besturingen